Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Συνέντευξη με τον μαέστρο Ν. Γκαναβούρα: Μεγάλη τιμή και ευθύνη που συνεχίζω το έργο της Φιλαρμονικής Κω

16/04/2025
1088 Εμφανίσεις
14 Σχόλια

Έχοντας πλέον κλείσει ένα χρόνο στο “τιμόνι” της ενιαίας Φιλαρμονικής Κω, ο μαέστρος κ. Νίκος Γκαναβούρας, μιλά για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας το όραμά του γι’ αυτήν.

Αναφέρεται στην πρώτη του επαφή με την μουσική, τονίζοντας ότι μέσα από αυτήν, ένιωσε ότι μπορεί να μιλήσει χωρίς λόγια, να εκφράσει τα συναισθήματά του και να δημιουργήσει κάτι που αγγίζει τους ανθρώπους.

Επισημαίνει ότι η διεύθυνση μιας Φιλαρμονικής, είναι ένα έργο απαιτητικό, αλλά και συναρπαστικό, ενώ ο μαέστρος δεν είναι απλώς ένας «αρχηγός», αλλά καθοδηγητής, εμπνευστής και ένας άνθρωπος που πρέπει να μπορεί να ενώσει διαφορετικές προσωπικότητες και ταλέντα, ώστε να δημιουργηθεί αρμονικό αποτέλεσμα.

Θεωρεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, την ανάληψη της θέσης του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Κω, γιατί πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό που έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εκείνον, να συνεχίσει αυτό το έργο.

Τονίζει ότι, μετά την παραίτηση του κ. Θανάση Πουλιού, αυτοδικαίως έπρεπε εκείνος να πάρει την θέση του, βάσει νομοθεσίας, καθώς είναι αρχιμουσικός, εργαζόμενος στο Δήμο της Κω και γι’ αυτό του έδωσαν τα “κλειδιά” του χώρου της Φιλαρμονικής, όπου και ξεκίνησε άμεσα τα μαθήματα, με νέους και παλιούς μαθητές.

Η πόρτα της Φιλαρμονικής, αναφέρει ο κ. Γκαναβούρας, είναι πάντα ανοιχτή σε όλους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη της Φιλαρμονικής είναι εθελοντές και μακάρι να πράττουν πάντοτε με ελεύθερη βούληση.

Είναι πεπεισμένος ότι η Φιλαρμονική της Κω, με σκληρή δουλειά και αγάπη, έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα μουσικό σύνολο υψηλού επιπέδου, που θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να δουλεύει με συνέπεια, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά, η χαρά και η ομορφιά βρίσκονται στο ταξίδι και όχι στην Ιθάκη…

Κλείνοντας, στέλνει το μήνυμά τους προς όλους τους κατοίκους της Κω, να στηρίξουν τη Φιλαρμονική, να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στη μουσική και να γίνουν μέρος αυτής της υπέροχης διαδρομής, καθώς η μουσική είναι χαρά, ενώνει και εμπνέει.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Στάθη Πίτση:

- Κύριε Γκαναβούρα, βρισκόσαστε ένα χρόνο στο τιμόνι της ενιαίας Φιλαρμονικής Κω, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, πότε έγινε η πρώτη σας επαφή με την μουσική και τι ήταν αυτό που σας τράβηξε προς αυτήν την κατεύθυνση;

Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική έγινε σε μικρή ηλικία, ήταν μια σχέση που αναπτύχθηκε σταδιακά, αλλά με πάθος. Από μικρός είχα την ανάγκη να εκφράζομαι μέσα από τη μουσική και η ενασχόλησή μου με τη Φιλαρμονική ήρθε σχεδόν φυσιολογικά. Το σύνολο, ο ρυθμός, η πειθαρχία αλλά και η δύναμη της ομαδικής δημιουργίας ήταν στοιχεία που με ενθουσίασαν. Μέσα από τη μουσική ένιωσα ότι μπορώ να μιλήσω χωρίς λόγια, να εκφράσω συναισθήματα και να δημιουργήσω κάτι που αγγίζει τους ανθρώπους.


- Γιατί επιλέξατε να γίνετε μαέστρος και ποιες σπουδές ή εμπειρίες χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να διευθύνει ένα μουσικό σχήμα και ιδιαίτερα μία φιλαρμονική, που όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία (αποτελείται από πολλά μέλη, διαφόρων ηλικιών και μουσικών οργάνων);

Η διεύθυνση μιας Φιλαρμονικής είναι ένα έργο απαιτητικό, αλλά και συναρπαστικό. Δεν αρκεί μόνο η μουσική γνώση. Πρέπει να έχεις παιδαγωγικές δεξιότητες, διοικητική ικανότητα και φυσικά, αγάπη για την τέχνη και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Οι σπουδές μου στη μουσική και η εμπειρία μου ως μουσικός και εκπαιδευτής, με βοήθησαν να κατανοήσω τη σημασία της σωστής καθοδήγησης. O μαέστρος δεν είναι απλώς ένας «αρχηγός», αλλά καθοδηγητής, o εμπνευστής, ένας άνθρωπος που πρέπει να μπορεί να ενώσει διαφορετικές προσωπικότητες και ταλέντα, ώστε να δημιουργηθεί αρμονικό αποτέλεσμα.


- Ποια είναι η πιο σημαντική επαγγελματική σας στιγμή μέχρι σήμερα και για ποια αισθανθήκατε περήφανος;

Κάθε στιγμή που βλέπω τη δουλειά μας να αποδίδει καρπούς είναι ξεχωριστή. Νιώθω περήφανος όταν βλέπω παιδιά και νέους μουσικούς να εξελίσσονται, να αγαπούν τη Φιλαρμονική και να γίνονται μέρος της. Ιδιαίτερη στιγμή για μένα ήταν η ανάληψη της θέσης του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Κω, γιατί πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό που έχει αφήσει το στίγμα του στο νησί. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να συνεχίζω αυτό το έργο.

- Πέραν της φιλαρμονικής, συμμετέχετε χρόνια και σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί αρκετά μουσικά σχήματα στο νησί, αφού ο κόσμος δείχνει να τα έχει ανάγκη στην διασκέδασή του. Σε τι επίπεδο βρίσκεται καλλιτεχνικά η Κως κατά την άποψή σας; Γενικά, οι νέοι θέλουν να ασχοληθούν με την μουσική, είτε με το τραγούδι, είτε μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο;

Η Κως έχει ζωντανή μουσική κοινότητα, με ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και τη στηρίζουν. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε αυξημένη ανάγκη των νέων να ασχοληθούν με τη μουσική, μέσα από μπάντες, είτε από μουσικά σχήματα, είτε φυσικά μέσα από τη Φιλαρμονική. Είναι σημαντικό, όμως, να υπάρχει διαρκής υποστήριξη από την κοινωνία και τους Φορείς, ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη διατήρηση και ανάπτυξη αυτής της καλλιτεχνικής πορείας.


- Πώς ξεκίνησε το “ταξίδι” σας στη Φιλαρμονική Ηρακλειδών και πώς προέκυψε τότε η ανάγκη δημιουργίας της; Υπήρχε όλο αυτό το διάστημα συνεργασία με την Φιλαρμονική Κω και σε τι επίπεδο ήταν οι σχέσεις σας (τόσο σε επίπεδο Φιλαρμονικών όσο και σε προσωπικό με τον κ. Πουλιού);

Η Φιλαρμονική δήμου Ηρακλειδών γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας μουσικός φορέας στο δήμο Ηρακλειδών, που θα προωθούσε τη μουσική παιδεία και θα έδινε στους νέους της περιοχής μια ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από τη συμφωνική και μπαντιστική μουσική. Το “ταξίδι” μου στη Φιλαρμονική Ηρακλειδών ξεκίνησε από την αγάπη μου για τη μουσική και την επιθυμία να συμβάλλω ενεργά, στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Η ανάγκη δημιουργίας της, προέκυψε από το ότι υπήρχε κενό στη μουσική εκπαίδευση και στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του δήμου Ηρακλειδών. Θέλαμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική διέξοδο στους νέους και στις νέες της περιοχής, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες και να συμμετέχουν σε συναυλίες και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Όσον αφορά στη συνεργασία με τη Φιλαρμονική Κω, οι σχέσεις μας ήταν τυπικές, καθώς μοιραζόμασταν τον ίδιο στόχο, την προώθηση της μουσικής και τη διατήρηση της φιλαρμονικής παράδοσης στο νησί.

- Μετά την παραίτηση του Αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, κληθήκατε να τον αντικαταστήσετε. Πώς προέκυψε αυτό και υπό ποιες διαδικασίες; Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου, που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να προκριθεί κάποιος στην θέση αυτή ή είναι επιλογή της Δημ. Αρχής;

Η θέση του Μαέστρου της Φιλαρμονικής Κω είναι μια θέση ευθύνης και τιμής. Η ανάληψη των καθηκόντων μου στη Φιλαρμονική δήμου Κω προκύπτει αυτοδικαίως από τη νομοθεσία, εφόσον είμαι αρχιμουσικός. Δεν χρειάστηκε να γίνει καμία επιλογή, αφού είμαι εργαζόμενος στο δήμο Κω, από την εποχή του δήμου Ηρακλειδών όπου είχα προσληφθεί.

Μου έδωσαν τα κλειδιά του χώρου της Φιλαρμονικής στην πόλη (στο ΧΑΝΙ όπου στεγάζεται) και ξεκίνησα, όπως όφειλα, τα μαθήματα με νέους και παλιούς μαθητές.


- Σε τι κατάσταση παραλάβατε την Φιλαρμονική Κω; Απ’ όσο έχουμε πληροφορηθεί, παραδόθηκε πίσω ένα μέρος του εξοπλισμού (στολές και όργανα) από τα μέλη που αποχώρησαν. Ήταν αυτό αρκετό για να “εξοπλιστεί” πλήρως η σημερινή Φιλαρμονική ή κρίνετε ότι υπάρχουν ανάγκες για περαιτέρω “ενίσχυση”;

Παρέλαβα ως εξοπλισμό της Φιλαρμονικής, όσα κατέγραψε η αρμόδια επιτροπή του δήμου, σε έκθεση που παραδόθηκε στην προϊστάμενη αρχή. Πάντα όπως ορίζει ο νόμος και η αρμόδια υπηρεσία.

Η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση είναι σαφής. Η Φιλαρμονική χρειάζεται συνεχή στήριξη, σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορέσει να σταθεί δυναμικά και να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση και παραστάσεις.

Με όραμα για την προοπτική της, συστηματική δουλειά από όλους όσοι συμμετέχουν και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η Φιλαρμονική Κω θα αναβαθμίζει συνεχώς την παρουσία της, ώστε να συνεχίσει ως σημαντικός πυλώνας του πολιτισμού στο νησί μας.

- Aυτό το πρώτο διάστημα που έχετε αναλάβει, έχετε νιώσει “δίπλα” σας την Δημ. Αρχή; Υπάρχει στήριξη, τόσο από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μ. Βουκελάτου, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Θ. Νικηταρά;

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, η δημοτική αρχή έδειξε ενδιαφέρον για τη Φιλαρμονική Κω και στηρίζει το έργο μας. Η Φιλαρμονική του Δήμου έχει μεγάλη πορεία και έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην τοπική κοινωνία. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Η στήριξη είναι σίγουρα σημαντική, τόσο σε ηθικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με διάθεση συνεργασίας και κατανόησης.

Είμαι συγκινημένος γιατί εισπράττω την εκτίμηση του συνόλου των συμπατριωτών μας. 


- «Με αυτά και με εκείνα», σήμερα, βρίσκεστε με το ένα πόδι στην Φιλαρμονική Κω και το άλλο, στην Ηρακλειδών. Πώς διαχειρίζεστε όλη αυτή την κατάσταση; Θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν και οι δύο φιλαρμονικές υπό την καθοδήγησή σας ή σκοπεύετε, κάποια στιγμή να γίνει «συνένωση» και αν ναι, πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Ο Δήμος Κω έχει μία Φιλαρμονική, όπως ορίζεται στο οργανόγραμμα. Με λίγα λόγια η Φιλαρμονική είναι ενιαία και καλύπτει ανάγκες σε όλο το νησί.


- Απ’ όσο γνωρίζουμε, πολλά μέλη της επί Θανάση Πουλιού Φιλαρμονικής Κω, αποχώρησαν μαζί του, αφήνοντας πολύ μεγάλο κενό, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, καθώς αρκετοί από αυτούς την υπηρέτησαν με επιτυχία για πολλά χρόνια. Μπορεί να αναπληρωθεί αυτό το κενό και γιατί πιστεύετε ότι “άδειασε” έτσι η Φιλαρμονική μόλις αναλάβατε; Επιδιώξατε να έρθετε σε επικοινωνία με τα άτομα αυτά, ώστε να τους κρατήσετε στο δυναμικό της Φιλαρμονικής;

Τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι εθελοντές, είναι μουσικοί και μακάρι να πράττουν πάντοτε με ελεύθερη βούληση. 

Πάντα υπάρχει χώρος για συνεργασία και όσοι θέλουν να επιστρέψουν και να προσφέρουν, σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό που αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας, είναι καλοδεχούμενοι. Η πόρτα της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι ανοιχτή σε όλους. 

- Πόσα μέλη απαριθμεί σήμερα η Φιλαρμονική του Δήμου Κω και πόσα της Ηρακλειδών; Υπάρχουν διαφορές στο επίπεδο (μουσικά); Συνεργάζονται μεταξύ τους; Μπορεί σε μία εκδήλωση να συμμετάσχουν μέλη και από τις δύο Φιλαρμονικές ταυτόχρονα;

Η Φιλαρμονική του Δήμου μας είναι ενιαία από το 2011 που οι τρείς δήμοι της Κω ενώθηκαν σε έναν. Σήμερα αριθμεί περίπου 70 ενεργά μέλη. Οφείλω να πω ότι από το 2011, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του ενιαίου Δήμου Κω, στο οργανόγραμμα του δήμου υπάρχει μια Φιλαρμονική, όπως φαίνεται και στο σχετικό ΦΕΚ. Το τμήμα στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών λειτουργεί ως χώρος διδασκαλίας, για τα παιδιά που ζουν στο τρίγωνο. Ο αριθμός των μελών μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, καθώς πάντα υπάρχουν νέες εγγραφές αλλά και αποχωρήσεις, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των μουσικών.

Όσον αφορά το επίπεδο, υπάρχουν μουσικοί που συμμετέχουν με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και είναι λογικό αυτό. Υπάρχουν μέλη με μεγάλη μουσική διαδρομή, με πτυχία μουσικής, αλλά και νέοι που τώρα ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στα πνευστά και τα κρουστά. Η συνεργασία μεταξύ των μελών είναι μοναδική, σε όλα τα επίπεδα, καθώς ο στόχος είναι κοινός. Η ανάδειξη της φιλαρμονικής μουσικής στο νησί. Η συνεργασία ενισχύει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και δημιουργεί ισχυρότερο μουσικό σύνολο.


- Aπό ποια ηλικία μπορεί κάποιος να εγγραφεί στη Φιλαρμονική; Χρειάζονται κάποια ειδικά προσόντα - γνώσεις; Είναι δωρεάν τα μαθήματα, υπάρχουν διαφορετικά τμήματα και κάθε πότε γίνονται;

Στη Φιλαρμονική μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 9 ετών και άνω, αλλά και ενήλικες που ενδιαφέρονται να μάθουν και να συμμετέχουν. Δεν απαιτούνται ειδικές μουσικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία, καθώς η εκπαίδευση ξεκινά από τα βασικά και προσαρμόζεται στις ικανότητες του κάθε μαθητή. Το πιο σημαντικό είναι η αγάπη για τη μουσική, η όρεξη για μάθηση και η συνέπεια στην εξάσκηση.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, καθώς στόχος είναι η διάδοση της μουσικής παιδείας σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Υπάρχουν διαφορετικά τμήματα, τα οποία περιλαμβάνουν:

- Τμήμα αρχαρίων, όπου διδάσκονται οι βασικές αρχές της μουσικής και της οργανογνωσίας.

- Τμήμα πνευστών (χάλκινα και ξύλινα όργανα).

- Τμήμα κρουστών.

- Τμήμα προχωρημένων, όπου οι μουσικοί εντάσσονται στη μπάντα και συμμετέχουν σε συναυλίες και παρελάσεις.

Τα μαθήματα γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών. Επιπλέον, υπάρχουν δοκιμές συνόλου για τους προχωρημένους μουσικούς, ώστε να προετοιμάζονται κατάλληλα για τις εμφανίσεις της Φιλαρμονικής.

Η συμμετοχή στη Φιλαρμονική είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τη μουσική, να αποκτήσει δεξιότητες και να γίνει μέρος μιας ομάδας με κοινή αγάπη για την τέχνη. 


- Πρόσφατα, δημιουργήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και υπό την καθοδήγηση του κ. Θανάση Πουλιού, μία νέα Φιλαρμονική (Φιλαρμονική Κώων – Π. Τσακανιάς). Πώς εξηγείται την παραπάνω ενέργεια; Γιατί πιστεύετε ο κ. Πουλιού, ενώ ήθελε να παραιτηθεί από την Φιλαρμονική του Δήμου, μπήκε στην διαδικασία να δημιουργήσει μία νέα ιδιωτική; Θεωρείτε ότι οι Φιλαρμονική του Δήμου θα επηρεαστεί από την λειτουργία της Φιλαρμονικής αυτής; Και αν ναι, σε τι βαθμό και γιατί;

Η καλλιτεχνική δημιουργία αξιολογείται από τον κόσμο και κριτής είναι ο χρόνος.

- Μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι Φιλαρμονικές στο Νησί; Υπάρχει περίπτωση να σας δούμε να συμμετέχετε όλοι μαζί σε μία εκδήλωση όπως για παράδειγμα γίνεται σε ένα άλλο Νησί, την Κέρκυρα, όπου συνυπάρχουν και συνεργάζονται περίπου 20 φιλαρμονικές;

Η ύπαρξη πολλών μουσικών συνόλων σε ένα νησί, είτε χορωδιών είτε ορχηστρών, χορευτικών και θεατρικών ομάδων, προκύπτει από τις ανάγκες του κόσμου. Και στο νησί μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Είναι πολύ όμορφο όταν συμπράττουν πολλαπλά σύνολα, χορωδιών, ορχηστρών κλπ. 


- Τι σημαίνει για εσάς προσωπικά να είστε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Κω;

Είναι μια μεγάλη τιμή και ευθύνη. Η Φιλαρμονική είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ιστορίας. Στόχος μου είναι να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία μας.


- Τι όνειρα κάνετε με την Φιλαρμονική και ποιο θεωρείτε ότι είναι το ταβάνι της;

Τα όνειρά μου για τη Φιλαρμονική Κω γεννιούνται κάθε μέρα.

Η μεγάλη μου έμπνευση είναι η μουσική, όμως εμπνέομαι βαθειά από τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς που εκπαιδεύω και από τις συνεργασίες που οραματίζομαι, γιατί πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα μουσικό σύνολο υψηλού επιπέδου.

Θα ήθελα να δω τη Φιλαρμονική:

Να αναπτύσσεται συνεχώς σε αριθμό μελών και ποιότητα εκτέλεσης.

Να αποκτά ένα σταθερό σύστημα μουσικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να τροφοδοτείται διαρκώς με νέους μουσικούς.

Να διοργανώνει και να συμμετέχει σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ εντός και εκτός Κω, ώστε να εκπροσωπεί το νησί επάξια.

Να συνδέεται με άλλες φιλαρμονικές και ορχήστρες, αλλά και καλλιτεχνικά σύνολα, όπως ανάφερα παραπάνω, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας μια γέφυρα μουσικής επικοινωνίας,

Να καταφέρει να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά, ώστε η φιλαρμονική μουσική να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας.

Να καταφέρει να εμπνεύσει τους μεγαλύτερους ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τη ψυχική δροσιά και νεανικότητα τους.

Ως προς το «ταβάνι» της, πιστεύω πως δεν υπάρχει όριο όταν υπάρχει όραμα, σκληρή δουλειά και αγάπη για τη μουσική. Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει να στηρίζεται, να εξελίσσεται και να δουλεύει με συνέπεια, γιατί η χαρά και η ομορφιά βρίσκεται στο ταξίδι και όχι στην Ιθάκη


- Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες μας, για το μέλλον της Δημοτικής Φιλαρμονικής του νησιού, καθώς και αυτό σε όσους ενδεχομένως σκέφτονται να την ενισχύσουν, είτε συμμετέχοντας ως νέα μέλη, είτε υποστηρικτικά (με διάφορους τρόπους);

Να στηρίξουν τη Φιλαρμονική, να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στη μουσική και να γίνουν μέρος αυτής της υπέροχης διαδρομής. Η μουσική είναι χαρά, ενώνει και εμπνέει!


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 14
Κλαρίνο
Κλαρίνο 20/04 - 21:35
.
Κανένας δεν βάζει κανέναν να γράφει σχόλια, εδώ μέσα εκφράζουμε την άποψη μας αν δεν σου αρέσει ξύδι. Τι να κάνουμε ο δικός σου είναι ανεπαρκής όλοι το ξέρουν αυτό.
Κωτης
Κωτης 20/04 - 19:49
Αντιμάχονται
Τι κατάλαβες που άφησες τα χωριά χωρίς φιλαρμονικη Δέκα παιδιά στην καραμπίνα έλεος
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/04 - 16:58
Βασικα
Ο συνταξιούχος Πούλιος βάζει ανθρώπους να γράφουν σχόλια.ΝΤΡΟΠΗ του.Δεν είναι κληρονομιά του η μπάντα να την πάρει ο γιος του με το ζόρι.Αρκετα ταΐσαμε την οικογένεια του τόσα χρόνια.Καλως κακώς όλα έχουν ένα τέλος.Ας το καταλάβει και να μην σπέρνει κακίες γιατί θα της βρει μπροστά του.Ας απολαύσει τη σύνταξη του.Δεν είμαστε αιώνιοι στη γη.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 20/04 - 08:07
Ούτε καν
Βλέπουμε πως εξελίσσεται η φιλαρμονικηΣτο Πυλί στο καρναβάλι έγραψες ιστορίαΕίδες το αποτέλεσμα Αν ναι παραιτησου
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 22:38
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ. ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΘΑ ΠΩ, ΟΤΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ.
Κριτης
Κριτης 19/04 - 22:09
Κλαιω
Βρε Νίκο αφού δεν μπορείς γιατί επιμένεις Γιατί βάζεις τα παιδιά να κοροϊδεύουν τους γονείς τους Εγώ πήρα το παιδί μου γιατί παρέλαβε χωρίς να παίζει όλη η αντιμαχεια το ξέρει
ανωνυμος
ανωνυμος 19/04 - 14:51
Μπράβο
Μπράβο Νίκο Γκαναβούρα. Μην μασας στα απαράδεκτα και συκοφαντικά σχόλια. Όλα για την καρέκλα γίνονται. Ντροπή (ξέρουμε ποιοι είναι) σε αυτούς που διχάζουν για μικροπολιτιά συμφέροντα τους Κώους πολίτες. Όλα για το μαιλί μαέστρο μου...
Ανώνυμος
Ανώνυμος 19/04 - 10:09
.
Για να είσαι μαέστρος κύριε Νίκο πρέπει να καταλάβεις ότι αυτή η δουλειά θέλει κότσια και ατελείωτες ώρες δουλειά . Και κυρίως να αγαπάς τα παιδιά που το βλέπουμε στις παρελάσεις έτσι όπως τους φωνάζεις και τους μιλάς…
Εκδιωχθείς Μέλλος Φιλαρμονικής
Εκδιωχθείς Μέλλος Φιλαρμονικής 18/04 - 18:03
Δεν είμαι κουφός
Απαράδεκτη δήλωση! Πώς τολμά να μιλά για “μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του” ένας ανύπαρκτος κύριος που ουδεμία σχέση έχει με τη Φιλαρμονική Κω και την ιστορία της; Η Φιλαρμονική είναι θεσμός βαθιά ριζωμένος στην πολιτιστική ταυτότητα του νησιού και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως μέσο προσωπικής προβολής από ανθρώπους που ούτε προσέφεραν, ούτε σεβάστηκαν το έργο της. Ντροπή!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 17:40
Δ
Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα. Δυστυχώς θα φτάσει την φιλαρμονική του Δήμου Κω στα επίπεδα που είχε και αυτή τον Ηρακλειδών γιατί πολύ απλά το να είσαι μαέστρος θέλει χάρισμα και ταλέντο κάτι που δυστυχώς ο κύριος δεν το κατέχει.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 16:04
Τι μας λες
Ενας ήταν και θα είναι ο μοναδικός μαέστρος και το όνομα αυτού Θανάσης Πουλίου..
Αντιμαχεια
Αντιμαχεια 18/04 - 10:58
μη παταμε στις πλατεσ αλλων
παντα σωστος και σεμνοσ οΝΤΙΝΟΣ μμπραβο του εσεις κ. ΝΙΚΟ ουτε μια φορα στο χωριο δεν κανατε μια αναφορα στους ανθωπους αυτους
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/04 - 10:38
.
Ιου
Ντίνος Παπανικολάου
Ντίνος Παπανικολάου 18/04 - 08:33
Ν
Νίκο καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα αλλά φίλε να μην ξεχνάς τούς ανθρώπους που σε στήριξα στα πρώτα σου βήματα στην φιλαρμονική Ηρακλειδών , καί κυρίως τον Αντώνη Σαράγια καί Δημήτρη Συνεσίου. Καλή Ανάσταση.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ